Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

En annerledes og ustoppelig idrettsutøver

Birgit Skarstein i sin Subaru Outback
Birgit Skarstein satser nemlig like mye på ski som på roing –og er på landslaget i begge.
Tekst og foto: Subaru Norge. Artikkelen er hentet fra Subkultur nr. 1 2017

Birgit valgte Subaru

Det norske folk ble for alvor kjent med Birgit i 2011 da hun var med i ekspedisjonsprogrammet «Ingen Grenser» ledet av Lars Monsen. Deltagelsen i serien ga inspirasjon til flere fysiske prestasjoner, og Birgit begynte å legge seg i hardtrening. Selv om hun var blitt lam etter en ulykke, var et passivt liv aldri et alternativ.

Siden den gang har hun vunnet en rekke medaljer i både roing og langrennspigg, og hun er på landslaget i begge idretter. I tillegg har hun mottatt flere utmerkelser for sitt samfunnsengasjement, og ble blant annet kåret til Årets trønder 2016 foran en fullsatt sal i Olavshallen.

Ustoppelig som fornavn

Subarus slagord er som kjent Ustoppelig, og en skal lete lenge etter noen som i større grad personifiserer denne holdningen enn Birgit. Etter en badeulykke i Thailand for snaue ti år siden fikk hun en skade i foten som førte til at hun måtte gjennomgå flere omfattende operasjoner. En dose epiduralbedøvelse gikk ikke ut av kroppen slik den skulle, og det endte med at Birgit fikk en varig lammelse fra livet og ned.

Aldri bitter

Birgit er ikke bitter på det som skjedde. Hun har tidligere uttalt til VG at det handler om å være ærlig med seg selv, og at det er viktig  å tilpasse seg det livet man ønsker å leve.

Etter ulykken bestemte Birgit seg raskt for å fokusere på å bli råsterk i armene, og på å ta tak i alt det hun kunne gjøre noe med i samfunnet. Denne innstillingen om å snu en vanskelig situasjon til en positiv styrke i livet har vørt en stor inspirasjon for mange, og Birgit er blitt et viktig forbinde på flere arenaer enn den sportslige.

Vi er rett og slett ekstremt stolte over Birgit, og at hun velger å kjøre en Outback fra Subaru.

Vurderer du også Subaru? Se våre aktuelle kampanjer.

 

Footer