For å få mest mulig ut av den fine årstiden, er det viktig å forberede bilen din for å sikre en trygg og behagelig kjøreopplevelse.
25-04-23

Få mest ut av bilen i sommer

Sommeren nærmer seg, og det er snart tid for å nyte solfylte dager og lange bilturer. For å få mest mulig ut av den fine årstiden, er det viktig å forberede bilen din for å sikre en trygg og behagelig kjøreopplevelse. Les tipsene fra våre verkstedsledere og unngå de vanligste problemene.

AC-service og -rens for en frisk og avkjølt sommer

Når temperaturen stiger, er det viktig å ha et velfungerende klimaanlegg i bilen. Vanlige problemer kan være vond lukt, redusert kjølning eller i verste fall at det ikke blåser kaldt i det hele tatt. Vond lukt kan spesielt oppstå hvis anlegget har stått avskrudd under vinteren, og da anbefales en AC-rens som vil fjerne lukten. Om AC-en blåser for lite kald luft er dette vanligvis forårsaket av for lite gass i systemet. Vi tilbyr AC-service, som inkluderer påfyll av AC-gass. Det er viktig å merke seg at alle biler med tiden vil trenge påfyll av AC-gass - ofte etter 3-4 år. Dette er en del av vanlige servicepunkter og går ikke på garantien av bilen.

Om det ikke blåser kaldt i det hele tatt, kan det være en lekkasje eller en annen feil som må repareres. For å unngå disse problemene, anbefales det å ikke skru av AC-en om vinteren, men heller kun justere temperaturen. Dette vil også fjerne kondens fra bilen og opprettholde trykket i AC gjennom vinteren, noe som reduserer sjansen for lekkasjer.

Sjekk dekk og hjulstilling for en jevn og behagelig kjøretur

Når man bytter fra vinter- til sommerdekk, er det viktig å sjekke både dekktrykk, mønsterdybde og hjulstilling. Understellet kan bli skjøvet ut av posisjon grunnet vibrasjoner og støt, noe som fører til feil hjulstilling og raskere dekkslitasje. Dekktrykk og mønsterdybde kan du sjekke selv, men hjulstilling må sjekkes på verksted. På våre verksteder kan vi scanne hjulstillingen på bilen din og tilby justering og kalibrering for å sikre riktig hjulstilling. Korrekt hjulstilling reduserer slitasje på dekkene og gir sammen med gode dekk bedre kjøreegenskaper og drivstofføkonomi.

Forbered bilen for sommerens eventyr med en verkstedsjekk

Planlegger du en biltur i sommer? Da kan det være lurt å ta en sjekk på verkstedet før du drar for å kontrollere at bilen er klar for langtur. Hvis du har en service planlagt i sommerhalvåret, kan det være smart å utføre denne før ferien, slik at du er sikker på at bilen er i god stand før turen.

Beskytt bilen din mot steinsprut og temperaturforskjeller

Våren er høysesong for steinsprut og temperaturforskjeller mellom natt og dag, samt sterk sol, kan føre til at bilrutene sprekker. Det anbefales å komme inn på et verksted så snart du oppdager steinsprut, for å unngå å betale egenandel ved ruteskift.

Motorvask og bilvask for en skinnende sommer

Våren, etter at snøen har smeltet, er det perfekte tidspunktet for å gi bilen en grundig vask som fjerner saltet fra vinteren og forebygger rust. Maskinvask kan være tilstrekkelig store deler av året, men for å fjerne saltet effektivt trengs avfetting og manuell skrubbing. Hos oss får du utført premium bilpleie, der vi håndvasker bilen grundig, fjerner veifilmen som har samlet seg på bilen i løpet av vinteren, og polerer bilen. Polering minst én gang i året, helst to, vil holde bilen renere og forebygge rust, men husk at biler med lakkforsegling skal rebehandles med lakkforsegling i stedet for polering.

Vindusviskere for klar sikt i sol og regn

Vinteren kan være tøff for vindusviskerne, og det er viktig å sjekke dem for slitasje. Hvis viskerne ikke fungerer optimalt, bør de byttes ut for å sikre god sikt og en tryggere kjøreopplevelse. På noen biler kan man bytte ut kun viskerbladene, mens det på andre biler må byttes ut hele viskeren.

Ved å følge disse generelle anbefalingene og utføre nødvendig vedlikehold, kan du ønske sommeren velkommen med en godt forberedt bil og glede deg over de fantastiske kjøreturene som venter deg. En godt forberedt bil reduserer sjansen for uforutsette problemer og gir en mer komfortabel og trygg kjøreopplevelse. Så la oss ønske sommeren velkommen og nyte kjøregleden den har å by på!