Birger N. Haug samler sine avdelinger i Asker og Bærum i ett stort og nytt bilvarehus. Solceller på taket bidrar til at det nye bilvarehuset på Rud i Bærum driftes med lavt karbonavtrykk.
14-07-22

Nytt bilvarehus med lavt karbonfotavtrykk

Samler flere avdelinger i nytt bilvarehus

Med det splitter nye og store anlegget på Rudssletta samles alle avdelingene i Asker og Bærum under ett tak. – Vi gleder oss veldig til å fylle det nye bygget med aktivitet og føler oss trygge på at et godt plassert bygg midt i Bærum alltid vil ha en stor verdi i tiden fremover, sier Vidar Eriksen, adm. direktør i Birger N. Haug. Det nye bilvarehuset er bygget kun et steinkast unna dagens lokaler på Rud.

Stort utvalg under samme tak

Birger N. Haug forhandler totalt syv nybilmerker på sine avdelinger. Det nye bilvarehuset på Rud vil ved oppstart selge fire av disse; Nissan, Hyundai, MG og Subaru. I tillegg blir det et stort utvalg av brukte biler. Med god plass byr det seg også fine muligheter for nye merker fra både Kina og USA på sikt. På bruktbiler er det også inngått et samarbeid med Bilia, som skal innta deler av lokalene i 3. etasje med sitt Outlet-konsept. – Vi er åpne for ytterligere samarbeid med andre i årene som kommer, sier Eriksen.

Godt gjennomtenkt bygg

Det nye bygget er godt gjennomtenkt både når det gjelder kundevennlighet og drift. I første etasje er det et stort verksted med tilhørende parkeringsplasser rett utenfor. Det skal være enkelt for kunder å levere bilen sin inn på verksted. I de to neste etasjene finner man nye og brukte biler. Her er det også parkeringsplass tilhørende de to etasjene slik at tilgangen er svært enkel.

Solceller og fjernvarme

Bærekraft er viktig for Birger N. Haug. – Vi setter nullutslippsbiler på veien, og vi sørger for å holde bilene som er på veien i god stand, slik at de varer lenger, sier Eriksen. Når vi bygger et nytt bygg må det også forsterke dette. Det nye bilvarehuset kan driftes med lavt karbonavtrykk gjennom ENØK, solceller på taket og fjernvarme. Solcelleanlegget vil gi en årlig energiproduksjon på 165.000 kWh.

Innovative løsninger

– Vi er opptatt av miljøet og av energiforbruket, sier daglig leder i Birger N. Haug Eiendom, Erik Heiberg. Det har ført til flere innovative løsninger. I tillegg til egenproduksjon av energi gjennom solceller og fjernvarme har bygget en avansert bygningsautomatikk for å styre lys, varme og kjøling på en mest mulig effektiv måte. Ventilasjonsaggregatene har integrerte varmepumper og gatevarme er prognosestyrt hvor værprognosen hentes fra yr.no. Bygget er også BREAM-sertifisert, forklarer Heiberg.

Godt samarbeid

Det er Asker Entreprenør som har stått for oppføringen av bygget. – Vi er godt fornøyd med samarbeidet både med entreprenør og andre samarbeidspartnere, sier Heiberg.

Nytt bilvarehus åpner på Rud

Nytt bilvarehus under oppføring på Rud i Bærum. Bygget skal stå ferdig i juli 2022.

Store lokaler i nytt bilvarehus

To etasjer med biler. Lokalene skal fylles med nye biler fra Nissan, Hyundai, MG og Subaru. I tillegg kommer det et stort utvalg av brukte biler.