Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

Det lønner seg å skifte til sommerhjul

Rengjør vinterhjul
Det nærmer seg tiden for å skifte til sommerdekk. Er du av de som vurderer å beholde de noe slitte vinterdekkene, som uansett må byttes ut neste sesong, for å spare inn noen tusenlapper på nye dekk? Da bør du tenke deg nøye om.

Skift til sommerdekk – det lønner seg!

Piggfrie vinterdekk på sommerføre er nemlig en dårlig idé. Vinterdekkene har lengre bremselengde enn sommerdekk  når det er varmegrader. I tillegg gir det dårligere drivstofføkonomi. Vinterdekk er ikke laget for sommertemperaturer. I tillegg til lengre bremselengde er også kjøreegenskaper og presisjon betydelig svekket ved bruk av vinterdekk.

Under vises en grafisk fremstilling av bremselengde og rullemotstand på de ulike dekktypene.

 

Sommerdekk vs vinterdekk bremselengde - grafikk

Bremselengden på vinterdekk er lengre når du kjører på sommerføre. Grafikk: Continental

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette bør du vektlegge når du kjøper sommerdekk

Continental sommerdekk

Bremse- og dreneringsegenskapene er det viktigste ved valg av sommerdekk.

De viktigste egenskapene til et godt dekk er å oppnå kortest mulig stopplengde ved oppbremsing når situasjonen tilsier det.

Dreneringsegenskapene til dekkene er avgjørende for veigrep på våte veier, noe vi alle opplever å kjøre på i løpet av sommerhalvåret.

Veigrep og stabilitet sørger for kontroll under ulike kjøreforhold. Liten rullemotstand gjør at bilen bruker mindre drivstoff og det blir rett og slett billigere å kjøre.

Under har vi satt opp en liste over de viktigste egenskapene til sommerdekk, i prioritert rekkefølge.

  • Bremseegenskaper
  • Dreneringsegenskaper
  • Veigrep
  • Stabilitet
  • Rullemotstand
  • Støy

 

Piggdekk-fristen utsatt

Grunnet corona-viruset har Statens vegvesen besluttet å utsette fristen for bytte av piggdekk til 1. mai 2020. Vi anbefaler allikevel våre kunder, som ikke sitter i karantene eller av andre årsaker ikke har muligheter til å komme til oss, om å bytte til sommerdekk når været tillater det for å ivareta sikkerheten på best mulig måte. Birger N. Haug har innført en rekke tiltak for å redusere smittspredning. 

Vi har ledige timer for hjulskift og tilbyr dekkhotell.

Bestill time her

Er du usikker på om du trenger nye dekk til sommeren?

Kom gjerne innom en av våre avdelingersjekker vi dekkene for deg kostnadsfritt. Dersom det viser seg at du bør bytte så kan vi tilby  kvalitetsdekk fra våre leverandører Continental og Nokian. Begge dekkleverandørene har et bredt utvalg og tilbyr dekk i alt fra «Premium»- til «Budget»-kategorien.

Vi i Birger N. Haug hjelper deg gjerne med å finne et dekk som passer din bil og økonomi!

 

Mer om dekk og felg

Footer