Nissan Leaf frakter Terje Klevens musikkutstyr fra Oslo til Vestlandet, og barna hans fra skolen til fritidsaktiviteter.
21-03-24

Familiebil på dagtid og rockestjerne i helgen

En grå fredag ettermiddag i Oslo sentrum. Under Sannerbrua står en grå Nissan Leaf parkert ved en rampe. Oppe på rampa står fire musikere, og masse musikkutstyr. 

– Litt ettersom hvilken kalkulator du bruker blir det tre til fem ladestopp, sier Terje. 

Det blir antakelig cirka ti timer til Sandnes. 

– I pausene må vi strekke på beina, spise litt og drikke kaffe, sier Frode Gundersen. 

Spillelista med rockemusikk fra Wales er klar, laget av bandets britiske medlem, Stephen Gardener. De gleder seg til turen. 

Les mer om Nissan Leaf og rekkevidde her.

nissanleaf terje band 38

FULL BIL: Bandet er lettet over at alt fikk plass. Fra venstre: Frode Gundersen, Terje Kleven, Stephen Gardener, og Jørn Landbakk. 

Indierockbandet Sleep Kicks har spilt sammen i fire og et halvt år, og denne våren har de foreløpig i snitt én til to konserter i måneden.  

– Men alle vi er erfarne «fjellfolk» som har spilt i band i 30 år alle sammen. Vi burde jo ha innsett at dette bare er tøys å holde på med. Vi har barn og familie og jobber, og dette tar jo tid, sier Terje med et smil. 

leaf 02

Tilbake til familiehverdagen 

 

Mandagen etter står Nissan Leaf parkert på parkeringen utenfor hjemmet til Terje og samboeren Kirsti Østvang. De bor i nærheten av Haugenstua i Oslo. 

Elbilen har fått navnet «Lyn-leafen», og den har vært i familien i fem år nå. Storebror Jonathan på syv år nikker bekreftende på spørsmålet om bilen er god å kjøre. 

leaf 14
– Husker du da vi hadde kjørt vennene dine hjem en kveld? spør far Terje. 

– Ja. 

– Da satte jeg på hardrock på anlegget, og så koste vi oss så fælt at når vi kom frem måtte vi sitte i bilen og høre ferdig sangen, før vi kunne gå inn i huset, forteller Terje. 

Fortsatt 100 prosent batterikapasitet 

I løpet av fem år har det ikke vært behov for større reparasjoner på bilen som var ett år da de kjøpte den. De har fulgt service hvert år, siden de kjøpte med en servicepakke. 

– Vi har målt batteriet, og det er fortsatt like bra som da bilen var ny. Batterikapasiteten er fortsatt 100 prosent, som betyr at det kan ta imot så mye strøm som det skal. leaf 59

Færre ting å tenke på 

For Terje og Kirsti er det viktig at en bil har god plass og trenger lite vedlikehold. 

– Jeg har aldri vært spesielt bilinteressert, men er mest opptatt av at den starter og at vi kan kjøre hvor vi vil, sier Terje. 

Dette er en av grunnene til at de valgte Nissan Leaf, og at de har vært så fornøyd i fem år. 

– Det er også veldig deilig med elbil, fordi da er det enda færre ting man trenger å tenke på. Det meste funker bare! 

 

leaf 38

Et lite flyttelass 

Både Kirsti og Terje har flere ganger blitt overrasket hvor mye den tilsynelatende ganske lille bilen rommer. 

– For meg var det viktigste at vi hadde plass til barnevogn og reiseseng i bilen, sier Kirsti. 

Og det har vist seg å gå helt fint både på de 40-minutter lange turene til besteforeldre i Aurskog, og til dyreparken i Kristiansand. 

– Når vi skal være hos mine foreldre i jula så har vi med gaver, klesskift, vogn, seng, to barneseter og ekstra mat. Det er nærmest et lite flyttelass, sier Terje. 

Nissan Leaf er Norges mest solgte elbil gjennom tidene! Velg mellom flere og utstyrsnivå: 

Velg mellom flere batteristørrelser og utstyrsnivå 

leaf 31

Får alltid plass til møblene 

I tillegg til familieturer, er Nissan Leaf kjekk å ha når Kirsti har gjort noen røverkjøp på Finn. 

– Det hender jeg kjøper møbler på Finn.no, uten å måle først. Så sender jeg Terje avgårde for å hente møblene, forteller hun med et smil. 

– Det har vært noen ganger hvor jeg har stått og tenkt: «Dette går ikke», men så begynner vi å prøve, og så får vi alltid plass til møblene i bilen. 

Rentekampanje på Nissan Leaf: 

Priskutt på 58 800,-