Alle biler i Norge må gjennom EU-kontroll med jevne mellomrom. Kontrollen skal utføres hvert 2. år fra bilen er fire år gammel. Kontrollen må gjennomføres hos et godkjent verksted og sikrer en trygg og miljøvennlig bilpark.

Hva sjekkes ved EU-kontroll?

Ved EU-kontroll sjekkes blant annet:

 • Bremseanlegg
 • Avgassnivåer/eksos
 • Aksler, hjul, dekk og hjuloppheng
 • Styring
 • Identifikasjon av kjøretøyet
 • Sikt
 • Lykter, refleksinnretninger og elektrisk utstyr
 • Understell og understellutstyr
 • Annet utstyr
 • Støy

«Målet med EU-kontroll er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. Husk at en EU-kontroll ikke er en fullstendig tilstandsrapport. Driftssikkerhet og begynnende rustskader fanges for eksempel ikke opp av kontrollen.»
Statens Vegvesen

Når er neste EU-kontroll?

Neste frist for EU-kontroll blir beregnet ut fra når du tok forrige hovedkontroll, og ikke for når du eventuelt tok etterkontroll. Vi anbefaler at du bestiller time til kontroll i god tid før fristen går ut i tilfelle bilen ikke blir godkjent ved første sjekk og trenger utbedring før den blir godkjent.  Her kan du sjekke fristen på bilen din.

Vi tilbyr EU-kontroll og etterkontroll på våre verksteder i Oslo, Asker og Bærum, Gardermoen, Lillestrøm, Drammen og Ski.

EU-kontroll

En vanlig EU-kontroll gir deg som bileier et øyeblikksbilde av tilstanden på bilen din.

Vi tilbyr

 • EU-kontroll utført av godkjent verksted
 • Ekstra vurdering og anbefalinger for biler over 5 år
 • Kr

  1 390,-

  Etterkontroll

  Har EU-kontrollen av kjøretøyet ditt ikke blitt godkjent, må manglene rettes og godkjennes i en etterkontroll innen fristen.

  Vi hjelper deg

 • Etterkontroll utført av godkjent verksted
 • Kr

  690,-

  Bestill EU-kontroll

  EU-kontroll/Periodisk kjøretøykontroll (PKK)

  Formålet med EU-kontrollen er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark. EU-kontroll gjøres hvert annet år på alle biler til og med 3 500 kg totalvekt, fra fjerde år etter at bilen første gang ble registrert. Det er eiers ansvar å sørge for at bilen blir EU-godkjent innen fristen. Du må selv følge med og avtale tid slik at kjøretøyet blir kontrollert og godkjent i tide.

  Bestill i god tid før fristen

  Birger N. Haug er godkjent av Statens Vegvesen til å utføre EU-kontroll hos alle våre verksteder og vi utfører EU-kontroll i Drammen, Oslo, Lillestrøm, Gardermoen, Follo, Asker og Bærum. Vi anbefaler at du er tidlig ute med timebestillingen. Kjøretøyet risikerer å bli avskiltet dersom det ikke er godkjent innen fristen.

  Hvor lang tid før fristen kan du ta EU-kontroll?

  Så lenge kjøretøyet er godkjent innen fristen, er det opp til deg hvor tidlig du ønsker å få gjennomført kontrollen. Fristen er endelig, så vi anbefaler at du beregner nok tid til å få gjennomført hovedkontroll, rette eventuelle mangler og få utført etterkontroll. Det gis som regel ikke utsettelse på fristen. Du vil få en påminnelse om EU-kontroll to måneder før fristen går ut. Fleksibiliteten gjør at du for eksempel kan få gjennomført kontrollen sommeren før, selv om kontrollfristen er på vinteren. Har du en bil eller bobil som kun brukes om sommeren, eller du ønsker at vi utfører kontroll sammen med en service, kan du ta EU-kontrollen når det passer deg.

  Ofte stilte spørsmål

  Hva slags betalingsmuligheter tilbyr dere?

  Hos oss kan du betale med kort, vipps (alternativ gjennom nøkkeldrop-automat) eller med handlekonto fra Santander. Handlekonto kan du lese mer om her.

  Hvor mye koster EU-kontroll?

  EU-kontroll koster kr 1390,-

  Når må jeg ta EU-kontroll?

  Biler med tillatt totalvekt under 7500 kg (de fleste personbiler og varebiler) må ha godkjent EU-kontroll innen fire år etter førstegangsregistrering.  Etter det må du ta EU-kontroll hvert andre år. Her kan du sjekke fristen på bilen din.