Med økende interesse for bilferier og et stadig økende antall elbilmodeller på markedet, er det viktig å finne den rette balansen mellom pris og rekkevidde.
08-03-24

Mest elbil for pengene: rekkevidde i fokus

Vi forstår at rekkevidde ikke bare handler om å kunne kjøre fra A til B, men å gi sjåføren en følelse av frihet og sikkerhet på veien. Nylige tester fra NAF og elbil.no gir verdifull innsikt i hvilke elbiler som skiller seg ut når det kommer til rekkevidde og pris, og trekker frem flere av de flotte modellene vi er forhandlere av. 

Elbil med mest rekkevidde for pengene - 2023

To ganger i året gjennomfører NAF og Motor omfattende tester av rekkevidden og ladehastigheten til elbiler på det norske markedet. Disse testene utføres under typiske nordiske forhold, både sommer og vinter, for å gi et realistisk bilde av elbilenes ytelse - uansett sesong. Alle bilene testes samme dag, slik at resultatene kan sammenlignes direkte. Dette sikrer at norske bilister får pålitelig informasjon om rekkevidde og ladehastighet, og kan ta informerte valg når de velger sitt neste kjøretøy.

NAFs omfattende "El Prix" test sommeren 2023 inkluderte 32 elbilmodeller, fra budsjettalternativer til luksuriøse kjøretøy. I testene slås det fast at du ikke nødvendigvis trenger å velge den dyreste modellen for å få god rekkevidde. Hele seks av ti biler som troner i toppen har en prislapp på under 500 000 kroner.

Topp 10 fra rangeringen:


rekkevidde for pengene elbil

Kundenes elbilfavoritter hos Birger N. Haug

Vi er stolte av å være forhandler av flere av bilene som topper listen. MG4 havner helt på topp, og viser at prisgunstige elbiler kan levere imponerende rekkevidde for pengene. Med hele 440 kilometer i oppnådd rekkevidde kommer du langt avgårde på kun en enkelt lading - og det gjør MG4 til et ideelt valg for både hverdagspendling og lengre reiser. Når den i tillegg har en overkommelig pris, er MG4 et fantastisk bevis på at rekkevidde og stil ikke nødvendigvis kommer med en høy prislapp. 

På en solid andreplass finner vi Nissan ARIYA RWD. Med enda lengre rekkevidde - og i en prisklasse over modellene fra MG. Her får du friheten til å utforske lengre avstander uten behov for hyppig lading. Nissan er en anerkjent produsent av elbiler, og har et godt rykte for pålitelighet og kvalitet. Med Nissan kan du være trygg på at bilen leverer både på ytelse og sikkerhet, som gjør den til et godt valg for deg som søker en trygg og moderne elbil.

En annen favoritt er Hyundai IONIQ 6 (2WD), som seiler inn på en tredjeplass. Et moderne og stilrent design gjør at dette er en bil som ikke bare imponerer med rekkevidden, men også er fin å se på. Hyundai er kjent for sitt sterke fokus på sikkerhet, og mange av deres biler kommer med avanserte sikkerhetsfunksjoner og teknologier for å beskytte fører og passasjerer - og IONIQ 6 er intet unntak. Her får du mye elbil for pengene, og dette er et flott og sikkert valg for deg som vurderer å gå over til elbil.

Sjekk også den nylige testen hos elbil.no her.

Rekkevidde for pengene

Vi er glad for å være forhandler av elbiler som har utmerket seg i nylige rekkeviddetester fra NAF og elbil.no. Vår brede portefølje av merker, med mange modeller aktivt deltakende i testene gjør at vi har en elbil som matcher de aller fleste behov og ønsker. Både MG, Nissan og Hyundai er solide valg for deg som ønsker en rimelig elbil med tilsvarende god kvalitet. Vi fører mange modeller av nevnte merker, i tillegg til biler fra både Subaru, BYD, Seres og Maxus. 

Enten du er på jakt etter den mest prisgunstige elbilen, eller den med lengst rekkevidde - ser vi frem til å veilede deg mot å finne den perfekte bilen for deg! Utforsk utvalget av fantastiske elbiler her.