Gjennom 2017 slukkes riksdekkende FM-sendinger region for region. Radioen digitaliseres for å sikre norske lyttere et godt og bredt radiotilbud også i fremtiden.
04-09-16

Har du DAB i bilen? Norsk radio digitaliseres

DAB i bilen blir en nødvendighet

DAB i bilen blir nødvendig når FM-nettet slukkes. I januar slukkes FM-nettet i de første regionene i Norge. Deretter følger resten av landet etter og i Oslo, Vestfold og Akershus vil overgangen til DAB skje i september 2017. Digital radio gir flere kanaler og mer norsk innhold. DAB er i ferd med å overta som bruksradio og to av tre husstander har allerede radio med DAB.

Bedre mottak med DAB i bilen

For å få best mulig mottak i bilen er det viktig å sjekke at antennen er riktig montert. Se video om hvordan du monterer DAB+ adapter og antenne i bilen. For å unngå å miste signaler når du beveger deg mellom ulike regioner kan du legge inn automatisk frekvenssøk . Du kan også gjøre dette manuelt dersom din radio ikke har denne funksjonen. Husk at du også bør oppdatere kanallisten ved jevne mellomrom. Da får du med deg nye kanaler og andre oppdateringer. Du sikres også å få inn de tilgjengelige kanalen der hvor du er.

Bestill DAB hos Birger N. Haug

Sørg for å holde deg oppdatert også i fremtiden. Vi fører en rekke DAB-produkter som vi monterer i bilen for deg. Oppgrader til DAB-radio i bilen nå - kontakt oss for et godt tilbud!

Les mer om dekningen og slukking på radio.no.