Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

Dekktips som gjør deg sikrere på veien

Dekktips som gjør deg tryggere på veien
Dekk blir ofte sett på som en uviktig del av et kjøretøy, men dette kunne ikke vært lenger unna sannheten. Dekkene er nemlig den eneste kontakten bilen har med underlaget.

Dekktips som gjør deg sikrere

Under følger noen dekktips som er viktig for at bilen skal ha et godt grep på veien.

 

Sjekk mønsterdybden

I henhold til loven skal mønsterdybden på sommerdekk være minimum 1,6 mm. Det anbefales allikevel minimum 3 mm. Ved mønsterdybde under 3 mm reduseres friksjonsegenskapene dramatisk og bremselengden øker vesentlig.

 

Lufttrykk og ettertrekking

Feil lufttrykk reduserer dekkets levetid og bilens kjøreegenskaper. I tillegg bidrar det til økt C02-utslipp. Bolter og muttere må trekkes til med riktig moment og ettertrekkes etter kjørte 50-100 km.

 

Sjekk reservehjulet

Hvis du har reservehjul så husk å sjekke dette regelmessig for lufttrykk og alder. Om du ikke har reservehjul men er utstyrt med kompressor og skum bør du følge med på holdbarhetsdatoen på skummet.

 

Rengjøring og lagring av dekk

Husk å vaske dekkene med dekkvask eller varmt såpevann før du setter dem bort for sesongen.

Dekk skal lagres tørt, mørkt og kjølig. Dekk uten felg lagres stående, mens dekk med felg kan stables oppå hverandre eller henge. Dekkhotell kan være et godt alternativ dersom du ikke har mulighet til riktig lagring selv.

Footer