Det selges stadig flere elbiler i dette landet, og spesielt i de store byene. Er du en av de som vurderer å kjøpe deg elbil? Vi forteller deg om fordelene.
28-11-17

Det er mange fordeler med elbil

Elbil uten engangsavgift

Ved kjøp av ny bil må det betales en særavgift til staten. Denne engangsavgiften beregnes blant annet ut fra kjøretøyets avgiftsgruppe, egenvekt, CO2-utslipp, NOx-utslipp og slagvolum. Noen kjøretøy er  fritatt fra denne beskatningen og en av disse gruppen er elbiler og andre elektriske kjøretøy. Engangsavgiften varierer utfra hvilket kjøretøy det gjelder. På elbil er avgiften pr. i dag kr 0,- mens standard vrakpantavgift er kr 2 400,-. Dette gjør at du kun legger igjen penger til selve produktet, og ikke til avgifter, sammenlignet med biler med annen teknologi i samme størrelse.

Momsfritak og redusert årsavgift

Enn så lenge er det også fritak fra moms på elbiler. Dette gjelder foreløpig frem til 2020. Selv om elbilen er dyrere å produsere enn en bensin- eller dieselbil vil den havne på tilsvarende eller lavere pris med disse fritakene. Et annet sted hvor det er penger å spare er på årsavgiften. Mens du må ut med rundt 3000,- kroner i året for en personbil med bensin- eller dieselmotor ligger årsavgiften på elbil på kun 455,-.

Parkering og bompenger

Mange kommuner tilbyr gratis gateparkering og enkelte steder får du kjøre i kollektivfeltet med elbil. Gratis ferger og lading er også fordeler du kan dra nytte av som elbileier. I tillegg får du ofte fritak eller reduksjon i bompengeavgiften.

Sparer miljøet

Det er ikke bare de økonomiske fordelene som veier tungt for mange når de vurderer å gå til anskaffelse av elbil. Biler med elektrisk motor gir nemlig også redusert støy og lokal forurensning. Elbilen har i tillegg null klimagassutslipp så lenge elektrisiteten kommer fra fornybare kilder som vann, sol og vind.

Hyundai Ioniq årets bil 2017

Hyundai IONIQ electric

Nissan LEAF

Nissan Leaf

Nissan LEAF 2016 modell

Nissan LEAF 2016

Spar penger på elektrisk firmabil/varebil

For bedrifter er det mye penger å spare på å velge elektrisk. Se spareeksempler i vår kalkulator.

Hvorfor skal du kjøpe elbil av Birger N. Haug?

Birger N. Haug har lang erfaring med elbil og har siden vi startet salget av Nissan Leaf i 2010 solgt nærmere 10 000 elbiler! Dette gjør at vi har den ledende erfaringen i Norge på fagfeltet elbil, og vi har flere ganger vært verdens mestselgende elbilforhandler, uansett merke.

Høy kompetanse på elbil

Vi har sertifiserte mekanikere på alle avdelinger som har gått egne kurs hos Nissan og Hyundai. I tillegg har vi nøkkelkompetanse på garantihåndtering. Ved å kjøpe bil av oss og bruke våre tjenester sikrer du at din bil har riktig oppdatering til enhver tid. Vi er en av få forhandlere i Norge som har spesialverksted for batteribytte og for håndtering av skader på elbil. Gjennom å være kunde hos Birger N. Haug tilbys du et 360° bilhold og en totalleverandør på elbil.

Solide merkevarer

Våre to importører, Nissan og Hyundai, er verdensledende hva gjelder batteriteknologi og har som mål av seg å bli ledene på dette fremover også.  Ved hjelp av kursing og kompetanseheving kan vi dermed sikre våre kunder den beste hjelp uansett hva behovet skulle være. Deres kompetanse er vår kompetanse.

Har du kommet så langt i prosessen med kjøp eller leasing av ny bil at du ønsker å se nærmere på alternativene, er det på tide å ta kontakt med en forhandler. Mange ønsker å prøvekjøre en eller flere modeller. Av nye elbiler har vi Nissan LEAF som i 2017 kom i en helt ny utgave med nytt design og utvidet rekkevidde. Har du allerede bestemt deg for å kjøpe nye Nissan LEAF kan du bestille den her. Ønsker du å vente på flere utgaver av nye LEAF kan du allerede nå reservere en plass i køen.

Årets bil 2017 er Hyundai IONIQ som kommer i drivlinjene el, hybrid og plug-in hybrid. Våre avdelinger i Oslo, Asker og Buskerud forhandler Hyundai, så kom gjerne innom for en prat!

Brukt elbil

Ønsker du ikke å gå til anskaffelse av en helt ny bil så har vi et stort utvalg innen brukte elbiler. Ta gjerne en titt på våre bruktbilsider. I tillegg til elbiler fra våre egne merker som Nissan og Hyundai har vi mange andre spennende elbiler å tilby. Alle våre brukte elbiler gjennomgår en grundig gjennomgang før salg. Bilene selges med tilstandsrapport og alle batterier gjennomgår en «helsesjekk» slik at du som kunde kan få riktig veiledning av hva du kan forvente av km pr. lading og andre viktige nøkkelfaktorer.

 

Kjøp nye Nissan LEAF

 

Se brukte elbiler