Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

Familien reddet av EyeSight

Subaru EyeSight førerassistansesystem
Bilen bråbremset av seg selv i 70 km/t: – Først skjønte jeg ingenting. Familien Østgård var en automatisk nødbrems unna å få en elg i frontruten.
Dette er deler av en artikkel utarbeidet av Subaru Norge. Innholdet er publisert etter tillatelse fra Subaru Norge.

 

Reddet av EyeSight førerassistansesystem

Det kunne fort blitt et tragisk utfall om familien Østgård fra Kongsvinger ikke hadde hatt EyeSight førerassistansesystem innstallert i sin Subaru. Sammen med kona og deres tre barn var Erland på vei hjem, og familien ante fred og ingen fare – før bilen plutselig bråbremset av seg selv.

Bilen «så» elgen første

–Det var jo et sjokk. Vi hadde en fart på rundt 60-70 km/t da bilen plutselig bremset helt opp, mens det pep og blinket fra dashbordet. Først skjønte jeg ingenting, men da jeg så elgen løpe over veien, innså jeg at det var førerassistansesystemet som hadde kommet oss til unnsetning, forteller familiefaren.

–Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd om vi ikke hadde hatt EyeSight førerassistanse i bilen. Det kunne virkelig endt tragisk, sier han.

Hendelsen skjedde i skumringen, og elgen kom ut fra et skogholt. Østgård forteller at han ikke så noe til elgen før bråstansen var et faktum.

Som å ha et par ekstra øyne

–EyeSight førerassistanse er definitivt noe som er kommet for å bli, sier markedsdirektør i Subaru Norge, Dag Asbjørnsen. Det er som å ha et par med ekstra øyne på veien. EyeSightsystemet har to stereokamera som fanger opp tredimensjonale fargebilder med utmerket bildekjenkjenning, på nesten samme måte som det menneskelige øye, sier han.

Les hele artikkelen på vg.no

Vurderer du Subaru med EyeSight førerassistansesystem? Se vår aktuelle kampanjer.

Footer