Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

Hyundai KONA electric – Mest effektiv på vinterføre

Hyundai KONA electric
I Motors store rekkevidde-test er det KONA som stikker av med seieren når det gjelder prestasjon opp mot den oppgitte WLTP-rekkevidden! KONA klarer hele 90 % av WLTP-rekkevidden på vinterføre.

Visste du at du kommer like langt med en Hyundai KONA electric som en Tesla modell 3 på vinterføre?

I Motors store rekkevidde-test er det KONA som stikker av med seieren, når det gjelder prestasjon opp mot den oppgitte WLTP-rekkevidden! KONA klarer hele 90 % av WLTP-rekkevidden på vinterføre.

Motor har testet rekkevidden til 20 elbiler på vinterføre. Testen ble gjennomført ved å kjøre alle 20 bilene samtidig fra Oslo til Dombås og sørover. Bilene hadde likt utgangspunkt: de var fulladet fra varm garasje, og kjørte med 21 graders kupévarme og setevarme på laveste nivå. Hver bil ble kjørt til batteriet var tomt. Forholdene under testen var temperaturer fra +3 i Oslo og ned til -6 lengst nord.

Det var ingen overraskelse at Tesla modell S var den bilen som kom lengst. Men sett i forhold til oppgitt WLTP-rekkevidde på 610 km greide den bare 77 % (470 km). Hyundai KONA electric derimot, klarte 90 % av WLTP-rekkevidden på 449 km. Den endte på i overkant av 404 km; like langt som Tesla modell 3, som på sin side bare klarte 76 % av sin oppgitte WLTP-rekkevidde. I andre enden av skalaen, finner vi Opel Ampera-e som stopper ved 70 % av WLTP-rekkevidden.

Det er ingen tvil om at Hyundai KONA electric er et godt og trygt kjøp for dem som vil nå langt med elbil!

Du kan lese testen her.

Footer