Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

Er bilen din klar for høstsesongen med vått og glatt føre?

Gjør bilen klar for høstsesongen
Svart asfalt, mørke høstkvelder, regnvær, vått løv og sleipe, glatte veier kan få store konsekvenser dersom man ikke forbereder seg ordentlig. Som bileier må man hvert år forberede seg på årstidene, og det er spesielt viktig på høsten. Gode lys, dekk og bra sikt bør være hoved-sjekkpunktene når man tar høstsjekken.

Gjør bilen klar for høstsesongen

Viktige sjekkpunkter for bilen før høsten og vinteren setter inn for fullt er dekk, batteri, vindusviskere, lys, oljeskift og polering. Du kan gjøre mye av høstsjekken på egenhånd.

Noen er mer bilkyndige enn andre, men de aller fleste kan se over lyspærer, vindusviskere og sjekke oljen. Undersøk at alle lysene fungerer som de skal. Mange har vanskeligheter med å komme til ved frontlysene på nye biler, og setter dermed inn lyspærene feil. Det er derfor viktig at man leser instruksjonsboken nøye før du setter inn nye pærer. På den måten unngår du for eksempel at pærene lyser for høyt.

Det kan komme mye regn på høsten og det er derfor viktig at vindusviskerne er i orden. Sjekk at de tar ordentlig på ruten og at gummien ikke er løs eller slitt. Vær også oppmerksom på at gummien på vindusviskerne kan bli sprø i løpet av en varm sommer.

Veigrep

Gode dekk er avgjørende for bilens veigrep. Minimumdybden på dekkmønsteret er 1,6 millimeter, men vi vil ikke anbefale mindre enn 3 millimeter på høsten. Om sommeren velger mange å slite ut de gamle sommerdekkene, noe som fører til at dekkene er ekstra slitt når høsten kommer. Men det er nettopp da det er behov for gode dekk.

I nedbørpregede høstmåneder kan man fort utsettes for vannplaning. Det kan få store følger dersom man har slitte dekk. Pass i tillegg på at lufttrykket er riktig.

Polering

Å polere bilen om høsten er viktig. En god polering er med på å beskytte lakken mot veisalt. Det gir også lakken en beskyttende hinne før snø og is inntreffer. Du tar rett og slett bedre vare på bilen din men en polering.

Er du i tvil om hvordan du best kan gjør bilen klar for høstsesongen, eller du ønsker at vi hjelper deg, nøl ikke med å ta kontakt med oss.

Footer