Det kan bli svært hett i bilen på en varm sommerdag. Sørg for en mer behagelig og ikke minst tryggere tur for både sjåfør og passasjerer.
01-06-17

Hold hodet kaldt i sommer - sørg for riktig temperatur i bilen!

Bestill AC-rens  Bestill AC-service

Ta pauser og drikk vann

Det er viktig å ta pauser når man er ute på langtur og det er kanskje spesielt viktig når temperaturen er høy. Å få i seg rikelig med drikke, helst vann, er helt nødvendig for å unngå å bli sløv i sommervarmen. Det kan derfor være lurt å sørge for å alltid ha med seg kald drikke i bilen. En kjølebag  koblet på 12V-anlegget i bilen kan være en god investering.

Sjekk bilen før du drar på tur

I god tid før du legger ut på sommerens bilferie kan det være lurt å sjekke at bilen er i orden. Vi anbefaler å sjekke olje og lufttrykket. Er det fare for høye temperaturer kan det også være lurt å sjekke klimaanlegget.

Ta gjerne kontakt med oss for veiledning eller bestill service med sjekk av klimaanlegg.

Fjerner vond lukt

Synes du det lukter vondt eller litt rart i bilen når du setter på klimaanlegget? Mest sannsynlig skyldes dette bakterier i systemet. Et aircondition-anlegg produserer mye fuktighet og gir dermed gode vekstvilkår for bakterier. Dette skaper den vonde lukten og det kan også fremkalle allergiplager. En AC-rens vil kunne løse problemet.

Klimaanlegg som virker

Et klimaanlegg som gir den effekten som forventes er viktig for at bilturen skal bli sikker og komfortabel på varme sommerdager. Jevnlig rens og service på klimaanlegget kan derfor være lurt. Ikke mange velger å fyre i gang klimaanlegget på vinterstid her i Norge. Når AC-systemet blir stående lenge av gangen vil pakninger tørke ut, noe som igjen fører til lekkasjer. Effekten på et klimaanlegg reduseres gradvis hvert år fordi gassen siver ut. Etterfylling av gass er dermed nødvendig for å sikre full effekt også etter noen år på veien.

God bilsommer!