Birger N. Haug bygger nytt bilanlegg på hele 13.700 kvadratmeter. - Vi har en «vugge til grav»-tankegang i Birger N. Haug, og er opptatt av å ta del i hele verdikjeden. Nå skal vi endelig gjøre det hele «inhouse», sier Lars Borger Hansen.
02-07-21

Komplett bilvarehus - et anlegg for fremtiden

Innlegget er basert på en artikkel publisert i Bilnytt 30.06.21

Byggingen i gang på Rud

De første spadetakene er tatt, og anlegget som har en totalkostnad på rundt 250 millioner kroner skal stå klart til sommeren neste år.

Om det ikke er Norges største bilanlegg så er det helt der oppe. Jeg kjenner ikke til noen andre anlegg som er større, som kun huser én forhandlers drift. Det sier Kristian Sedahl, som er daglig leder for Birger N. Haugs forhandlere på Rud og Vøyenenga. Han holder i trådene for utbyggingen av de nye anlegget som skal samle eksisterende forhandlere på ett sted.

Kristian Sedahl og Lars Borger Hansen på byggeplassen

Kristian Sedahl og Lars Borger Hansen. Foto: Bilnytt

Et anlegg for fremtiden

Det nye bilvarehuset måler hele 13.700 kvadratmeter og skal ta hånd om «alt». Anlegget skal blant annet romme 6000 kvadratmeter med salgslokaler og 4500 kvadratmeter med verksted. I tillegg etableres det dekkhotell over to etasjer som har plass til 3500 hjulsett. Anlegget rommer også en egen småskadeavdeling samt bilpleie. – Vi bygger et anlegg for fremtiden, med større kapasitet enn det vi fyller det med fra start, sier administrerende direktør, Lars Borger Hansen.

Dedikerte plasser for «hurtigservice»

Hele første etasje er dedikert til servicemarkedet og i forkant av verkstedet vil det være tre porter som er dedikert til «hurtigservice» for elbiler. Det blir også etablert et eget løp for EU-kontroll (PKK) hvor en scanner måler både slitasje på hjul og understell. Her blir det også et kamera som tar bilder for å oppdage skader på bilen.

-Vi ser frem til at anlegget står ferdig og at vi kan tilby alt kundene har behov for på ett sted, avslutter Sedahl.

 

Les hele artikkelen på Bilnytt (krever innlogging)