Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

En av Norges beste Hyundai-teknikere

Jobben som tekniker i Birger N. Haug
I slutten av mai deltok Mats Lunde i finalen i Norgesmesterskapet for Hyundai-teknikere. Det endte med en 4. plass av rundt 130 deltagere, noe både Mats selv og arbeidsgiveren er svært fornøyd med!

Norgesmesterskap for Hyundai-teknikere

Rundt 300 Hyundai-teknikere fra hele Norge ble invitert til å delta i Hyundai Norwegian Skill Competition som startet i februar. Etter tre runder stod de åtte beste igjen. Mats Lunde (33) fra Birger N. Haug var en av disse.

Første runde bestod av en hjemmetest med rundt 30 teoretiske spørsmål. Omtrent halvparten av deltagerne herfra gikk videre til neste runde. Runde to var også teoretisk hjemmeprøve men sammenlignet med runde en gikk det denne gangen på tid. Deltagerne hadde tre timer på seg til å svare på alle oppgavene.

Finale og tur til Krakow

Finalen ble avholdt i Hyundai Norge sine lokaler i Oslo. Det var åtte finalister som hver måtte gjennom fem ulike poster. Fire av disse var praktiske oppgaver mens den siste posten bestod av 40 teoretiske spørsmål hvor alle postene måtte gjennomføres på tid.

Direkte etter endt finale ble alle de åtte finalistene kjørt til Gardermoen hvor de skulle fly videre til Krakow. Her ventet omvisning på Hyundai-fabrikken i Tjekkia, sosialt samvær og ikke minst annonsering av vinneren.

Nr. 4 i Norge

Mats endte på en 4. plass og er meget godt fornøyd med det. –Dette var første gang jeg deltok i Norgesmesterskapet og jeg har bare jobbet med Hyundai i et par år så jeg er veldig fornøyd med å ha nådd så langt. I tillegg har det vært både en morsom og lærerik erfaring, sier Lunde.

Vi gratulerer vinneren, Jon Hammernes fra Strandveien Auto i Trondheim, som får representere Norge i World Skill Olympics i Seol Korea.

Snart Master-tekniker på Hyundai

Mats startet som bilmekaniker i Birger N. Haug i 2013. Han hadde da bakgrunn som tekniker på andre bilmerker og ble raskt sertifisert tekniker på både Hyundai og Subaru. I dag er Mats svært nærme å oppnå masternivå som Hyundai-tekniker.

Å se det store bildet er nøkkelen til suksess

Når man får en feilmelding på en bil er det fort gjort å fokusere kun på den delen som har en feil. Men for Mats handler det om å se det store bildet, å få oversikt over hva som fører til feilen og å ha systemforståelse. –Jeg er overbevist om at det er nøkkelen til suksess, sier Mats.

–Hovedmålet mitt når jeg starter å arbeide på en bil er å løse kundens problem på best mulig måte slik at han/hun blir fornøyd. Jeg har alltid kunden i fokus når jeg jobber.

Satser stort på Hyundai i Birger N. Haug

Birger N. Haug er en relativt ny forhandler av Hyundai og hadde som mål å raskt komme opp på et høyt nivå på teknikerne. –Vi har fire dedikerte Hyundai-teknikere i Birger N. Haug og vi har på kun et par år klart å bli av de beste i Norge, sier leder for servicemarked Lars-Erik Bakken.

–Det at Mats ender opp med en fjerdeplass i Norgesmesterskapet er utrolig bra og en god motivasjon for videre utvikling for alle teknikerne som jobber hos oss, avslutter Bakken.

Footer