Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

Service på elbil - Hyundai IONIQ

Hyundai IONIQ electric
Service på elbilen er viktig! Selv om den ikke trenger den samme motorservicen som biler på fossilt drivstoff så trenger den det samme ettersynet. Fordelen med service på elbil er at det både er rimeligere og raskere.

Service på elbil – er det nødvendig?

Vi forbinder ofte service på bilen med oljeskift, skifte av oljefilter og sjekk av tennplugger. Men hva med service på Hyundai IONIQ og andre elbiler? Den trenger åpenbart ikke nye tennplugger, så hva står egentlig igjen på sjekklisten når alt som er typisk for bensin- og dieselbiler fjernes? Er det i det hele tatt nødvendig med service?

Service på Hyundai IONIQ

Selv om elbilen ikke trenger tilsvarende motorservice som en bensin- eller dieselbil så trenger den akkurat det samme ettersynet som biler med fossilt drivstoff. En elbil har også understell, bremser, hjuloppheng og andre mekaniske deler som må sjekkes jevnlig. Service skal utføres minimum en gang per år eller etter hver 15.000 kjørte km, det som inntreffer først. Når du leverer din elbil på service hos Birger N. Haug går vi gjennom følgende punkter:

  • Skifte av pollenfilter (hvert 2. år fra år to)
  • Bremseservice (årlig fra år to)
  • Batterikontroll med utskrift
  • Demontering, rengjøring og smøring av bremser
  • Ca. 40 kontroll-, justerings- og smørepunkter iht. serviceskjema
  • Karosserikontroll
  • Fabrikkoppdateringer
  • Kontroll av bremsevæske (årlig, skiftes ved behov)
  • Kontroll av kjølesystem for lekkasje og frysepunkt (årlig, skiftes ved behov)
  • Skifte av girolje (ved 4 år/60.000 km, neste ved 8 år/120.000 km)

 

Rimeligere og raskere service

Det er naturlig færre sjekkpunkter i en service på Hyundai IONIQ og andre elbiler enn tradisjonelle biler. Dette gjør at det både blir rimeligere og raskere. Prisen på service på IONIQ ligger omlag 40 % lavere i pris enn service på bensin- og dieselbiler. I Birger N. Haug tilbyr vi også kvikkservice, hvor to mekanikere jobber samtidig og dermed resulterer i ekstra rask service, hvor arbeidet utføres mens du venter og innen 1,5 timer.

Service på merkeverksted

For å opprettholde bilens garanti er det nødvendig å gjennomføre service i henhold til serviceheftet. Serviceintervallene på Hyundai IONIQ er de samme som på andre modeller fra Hyundai – 1 gang per år eller hver 15.000 km, det som inntreffer først. Alt vedlikehold og alle reparasjoner utført av Birger N. Haug gir 12 måneders garanti for deler og arbeid. For elbiler er dette kanskje spesielt viktig når det kommer til batterigaranti. Garantitiden på Hyundai IONIQ er 5 år og ubegrenset kjørelengde. På fremdriftsbatteriet gis det en 8-årig/200.000 km garanti (det som først inntreffer).

Service i hele Stor-Oslo

Våre avdelinger i Oslo, Buskerud og Asker og Bærum utfører service på Hyundai IONIQ. Kontakt gjerne din lokale avdeling for mer informasjon eller bestill service via vårt bestillingsskjema i lenken under.

Birger N. Haug har spesialutdannede mekanikere på Nissan elbiler og er dermed et trygt valg når du skal utføre service på elbilen din.

 

Bestill service

 

Footer