Service på elbilen er viktig! Fordelen med service på elbil er at det både er rimeligere og raskere.
04-05-17

Service på elbil - Nissan LEAF

 

Bestill service

 

Service på elbil – er det nødvendig?

Vi forbinder ofte service på bilen med oljeskift, skifte av oljefilter og sjekk av tennplugger. Men hva med service på LEAF og andre elbiler? Den trenger åpenbart ikke nye tennplugger, så hva står egentlig igjen på sjekklisten når alt som er typisk for bensin- og dieselbiler fjernes? Er det i det hele tatt nødvendig med service?

Service på Nissan LEAF

Selv om elbilen ikke trenger tilsvarende motorservice som en bensin- eller dieselbil så trenger den akkurat det samme ettersynet som biler med fossilt drivstoff. En elbil har også understell, bremser, hjuloppheng og andre mekaniske deler som må sjekkes jevnlig. Service skal utføres minimum en gang per år eller etter hver 30.000 kjørte km, det som inntreffer først. Når du leverer din LEAF eller eNV200 på service hos Birger N. Haug går vi gjennom følgende punkter:

  • Skifte av pollenfilter
  • Batterikontroll med utskrift
  • Demontering, rengjøring og smøring av bremser
  • Ca. 40 kontroll-, justerings- og smørepunkter iht. serviceskjema
  • Karosserikontroll
  • Fabrikkoppdateringer
  • Skifte av bremsevæske (hvert 2. år)
  • Skifte av frostvæske (hvert 5. år)

 

Rimeligere og raskere service

Det er naturlig færre sjekkpunkter i en service på Nissan LEAF og andre elbiler enn tradisjonelle biler. Dette gjør at det både blir rimeligere og raskere. Prisen på service på LEAF ligger omlag 40 % lavere i pris enn service på bensin- og dieselbiler. I Birger N. Haug tilbyr vi også kvikkservice, hvor to mekanikere jobber samtidig og dermed resulterer i ekstra rask service, hvor arbeidet utføres mens du venter og innen 1,5 timer.

Service på merkeverksted

For å opprettholde bilens garanti er det nødvendig å gjennomføre service i henhold til serviceheftet. Service på LEAF  og eNV200 har de samme serviceintervallene som andre modeller fra Nissan. Alt vedlikehold og alle reparasjoner utført av Birger N. Haug gir 12 måneders garanti for deler og arbeid. For elbiler er dette kanskje spesielt viktig når det kommer til batterigaranti. Nissan EV-garanti dekkes i fem år eller 100.000 km. På de kraftigere 30, 40 og 62 kWt-batteripakkene gis det en 8-årig/160.000 km garanti for litiumion-batteriets kapasitet.

Service i hele Stor-Oslo

Våre avdelinger i Oslo, Bærum, Romerike, Follo, Gardermoen og Drammen utfører service på Nissan LEAF. Kontakt gjerne din lokale avdeling for mer informasjon eller bestill service via vårt bestillingsskjema i lenken under.

Birger N. Haug har spesialutdannede mekanikere på Nissan elbiler og er dermed et trygt valg når du skal utføre service på elbilen din.

 

Bestill service