Vi har tatt en prat med teamleder Knut Ostun, som jobber på verkstedet vårt i Oslo. Han vet godt hva som skal til for å sikre at bilen er trygg på veien
15-05-20

Tips til ferieklar bil

5 punkter du bør sjekke av før du drar på bilferie

Viktig å utføre service - også på eldre biler

De aller fleste med bil innenfor garantitiden gjennomfører service i tide. Det er når bilen er eldre enn 5 år at flere dropper dette. –Vi anbefaler å fortsette serviceløpet selv om garantien har gått ut. Dette sikrer at bilen er trygg på veien og man i større grad unngår uforutsette problemer. Det siste er kanskje spesielt viktig når man skal bruke bilen på lengre ferieturer, sier Knut. 

–I Birger N. Haug har vi fokus på å være gode rådgivere for kundene våre, forklarer Knut.  Jeg er opptatt av å gi god informasjon om hva som bør utføres slik at mine kunder kan ta et valg som sikrer en trygg bil. Vi tilbyr både ordinær service som følger fabrikkens serviceprogram og våre egne serviceprogrammer spesielt utviklet for eldre biler, kalt 5+. –Vi har ulike pakker av sistnevnte hvor en er mer omfattende enn den andre. Service 5+ koster fra kr 2 990,- (1 990,- for elbil) og er en god investering for en trygg kjøretur.

Ikke utsett EU-kontrollen hvis du ikke må

På grunn av corona-pandemien har Statens vegvesen gitt utsatt frist på to måneder for de som har EU-kontroll i mars/april. Bakgrunnen for utsettelsen var for å gjøre det enklere for bileiere i karantene. –Vi anbefaler på det sterkeste å utføre EU-kontrollen innenfor den opprinnelige fristen dersom du har mulighet til det, råder Ostun. Først og fremst kan det være at bilen din ikke er trygg å kjøre med. I tillegg vil det bli et ekstra trykk på verkstedene, i en periode som allerede er hektisk, når mange utsetter besøket. Uansett hvilken frist du forholder deg til er det viktig å bestille time i god tid. Fristen er endelig og det er bileiers ansvar å sørge for at bilen er godkjent, understreker han. Dersom bilen din trenger en oppgradering, kan vi hjelpe deg i dag og du kan betale senere. Vi tilbyr 4 måneders betalingsutsettelse for kun kr 275,-.

Sjekk at dekkene er i orden

Et annet viktig sjekkpunkt før man starter ferieturen er dekkene. –Først og fremst er det viktig å bytte til sommerdekk. Tenker du at det er greit å kjøre på piggfrie vinterdekk, som allikevel skal byttes ut til vinteren, tar du feil. Vinterdekk har lengre bremselengde enn sommerdekk når det er varmegrader eller regn, og både kjøreegenskaper og presisjon svekkes. Er sommerdekkene allerede på er det viktig å sjekke mønsterdybde og slitasje. Er du usikker på om du trenger nye dekk så er du velkommen innom oss for en sjekk! Vi har konkurransedyktige priser og et bredt utvalg av sommerdekk.

Kontrollér AC-anlegget

Det siste man ønsker er å oppleve når man er på bilferie midt i juli er at aircondition-anlegget begynner å blåse varm luft. –Jeg anbefaler at alle med biler eldre enn 3 år bestiller en service av AC-anlegget dersom dette ikke allerede er gjort. Det er en rimelig investering som sikrer deg den komforten du ønsker på bilferie, sier Knut.

Trygt verkstedbesøk med kvalitet og omtanke i fokus

Birger N. Haugs verdier er kvalitet og omtanke. Kvalitet fordi det skal være kvalitet på alt vi leverer og arbeidet vi utfører. Omtanke fordi vi bryr oss om miljøet og menneskene rundt oss.  –Kvalitet og omtanke for meg i min arbeidshverdag betyr blant annet å sørge for å gi kunden god informasjon om hva som bør utføres, og også hva som er gjort med bilen etter at den har vært hos oss, sier Knut. Det er viktig for meg at man føler seg ivaretatt og unngår usikkerhet. Våre kunder kan føle seg trygge på at vi følger smittevernreglene og vi har innført en rekke tiltak for å forhindre smittespredning av corona-viruset.

Sjekkliste

Gå gjennom sjekklisten under og sikre deg en trygg og problemfri bilsommer!

  • Bilen er EU-godkjent
  • Service er gjennomført
  • Sommerdekkene i god stand
  • AC-anlegget fungerer
  • Jeg har nødvendig utstyr som varseltrekant, refleksvest, reservehjul/dekkskum og førstehjelpspakke.

Bestill verkstedtime

God sommer!

Vi anbefaler å fortsette serviceløpet selv om garantien har gått ut. Dette sikrer at bilen er trygg på veien og man i større grad unngår uforutsette problemer.

Knut Ostun, teamleder verksted