VG har kastet terningen og gir nykommeren Hyundai IONIQ 5 toppscore! "Det kan ikke bli annet enn terningkast seks for dette oppkommet av en elbil", skriver VGs biltester.
25-08-21

Toppscore for IONIQ 5 i VGs biltest!

Formidabel rekkevidde og imponerende hurtiglading

Den oppgitte rekkevidden på IONIQ 5 er 46 mil, men i følge VGs test har den en teoretisk rekkevidde på 56 mil (optimale forhold og 19-tommers felg).

Ved lading på hurtiglader (Ionitys 350-kilowattsalder) ladet VG IONIQ 5 fra 9 – 80 % på kun 19 minutter. Snitteffekten var på 180 kW, og peaket på 224 kW. «Det er første gang vi har sett en så høy effekt gjennom en lading», skriver VG.

Rask og komfortabel

IONIQ 5 er svært rask og går fra 0-100 på 5,2 sekunder. Bilen er komfortabel å kjøre, selv på dårlig underlag hvor den «sluker ujevnheter uten mye vibrasjoner og rumling».

IONIQ 5 forbauser fra ende til annen

Testeren fremhever at det er enkelt å svinge seg inn i bilen, og dørhåndtakene som «byr seg frem» når nøkkelen nærmer seg døra er et pluss.

Opplevd kvalitet på IONIQ 5 er langt høyere enn på Hyundais tidligere modeller. Bilen har et rent og minimalistisk interiør i en litt kjølig stil.

Gode seter og andre finesser

-Det er enkelt å gire med spaken på rattet, mener VGs tester. Den skyvbare midtkonsollen samt seter som kan legges i hvileposisjon trekkes frem som positive finesser. Det er uproblematisk å sitte lenge i bilen, som har veldig gode seter. God korsryggstøtte og lang nok sittepute fremheves i testen. Infoskjermen får også skryt; svært oversiktlig instrumentpanel med fine visninger for kjørecomputer.

Formidabel plassutnyttelse

IONIQ 5 har blant de største bagasjerommene; hele 527 liter i tillegg til såkalt frunk under panseret på 24/57 liter. Ved å skyve på baksetene, som er elektrisk skyvbart, får man 100 liter ekstra bagasjeplass.

Beinplassen i baksetet er også meget god, sier VGs biltester.

Rask og komfortabel

IONIQ 5 er svært rask og går fra 0-100 på 5,2 sekunder. Bilen er komfortabel å kjøre, selv på dårlig underlag hvor den «sluker ujevnheter uten mye vibrasjoner og rumling».

Les hele VGs test (NB: VG+)

Interessert i IONIQ 5?

Ta gjerne kontakt med oss dersom du ønsker mer informasjon, prøvekjøring eller et tilbud.

 

MER OM IONIQ 5  KONTAKT OSS