Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

Fra Birger N. Haug til Koenigsegg

Mats Lunde med Koenigsegg
Mats Lunde har gjennom sin tid i Birger N. Haug opparbeidet seg kompetanse og erfaring som viste seg å være svært attraktivt for luksusbilprodusenten Koenigsegg. På nyåret flytter han til Sverige for å ta fatt på drømmejobben.

Kompetanse på elbil

Lunde begynte som lærling i 2004, jobbet som bilmekaniker i flere år og ble etterhvert tekniker på Mazda. I 2013 startet han som bilmekaniker i Birger N. Haug og jobbet seg raskt opp som tekniker på Subaru og Hyundai. I dag er han svært nærme å oppnå masternivå som Hyundai-tekniker og i mai 2019 deltok han i Norgesmesterskapet for Hyundai-teknikere. Mats endte som nummer fire og er dermed en av Norges beste teknikere på Hyundai. –Jeg har virkelig blitt satset på i Birger N. Haug. Som en relativt ny Hyundai-forhandler har det vært et mål å komme raskt opp på et høyt nivå på teknikerne. Det har betydd mye kursing og tett oppfølging fra arbeidsgiver, sier Mats.

Hybrid-modell i porteføljen

Koenigsegg har fått sin første hybridbil i modellen Regera. Dermed er det også behov for medarbeidere med kompetanse på denne typen biler. –Vi ansatte Mats fordi han tilfører denne kompetansen som er relativt ny for oss. I tillegg viser han en interesse og et engasjement for våre produkter og en stor vilje til å lære mer, sier Peter Arvell, Aftermarket Director i Koenigsegg. –Som reisende tekniker er man mye mer enn bare tekniker. Man har flere ulike roller som blant annet representant for varemerket og instruktør. Man må være positivt innstilt og samtidig kunne tilpasse seg mange ulike kulturer. Det er en interessant, spennende og krevende jobb, sier Arvell, som stadig er på jakt etter nye medarbeidere til et selskap i vekst.

Fikk drømmjobben

Helt siden han var liten har Mats hatt stor interesse for bil. På ungdomsskolen skrev han særoppgave om superbiler hvor han blant annet skrev at den store drømmen var å jobbe for ett av disse merkene. –At jeg nå sitter her nesten 20 år senere og har fått jobb i Koenigsegg er nesten uvirkelig. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier han.

Får reise verden rundt

Mats skal jobbe som After Market Technician Hybrid High Voltage Specialist hvor arbeidsoppgavene blant annet består av feilsøking, diagnostisering og reparasjoner av kundebiler. Bilene befinner seg rundt omkring i hele verden og teknikerne reiser i all hovedsak ut til en av de 30 forhandlerne for å sikre at det utføres kvalifisert arbeid på disse komplekse bilene. De skal blant annet drive opplæring og bistand til de lokale teknikerne. Dersom det ikke finnes en forhandler i nærheten reiser teknikeren hjem til eieren. Det betyr at det blir en del reising, hovedsaklig i USA, Asia og Midtøsten. –Det blir en helt annerledes hverdag enn det jeg er vant til. At jeg får reise ut til kundene gjør at jeg får se og oppleve steder jeg mest sannsynlig ikke hadde fått sett ellers. Jeg ser på det som stor bonus, sier Mats.

Vil savne Birger N. Haug

Lars-Erik Bakken og Mats Lunde foran Hyundai IONIQ

Lars-Erik Bakken (t.v) ønsker Mats Lunde lykke til.

Da tilbudet fra Koenigsegg var en realitet brukte Mats litt tid på å bestemme seg. –Jobbtilbudet var jo for godt til å si nei til. Samtidig var det vanskelig å tenke på at jeg skulle flytte fra familie, gode venner og kolleger i Birger N. Haug. Jeg forlater en trygg og solid arbeidsplass med et helt unikt miljø og kameratskap, forteller Mats.

Nå venter nye utfordringer med en unik mulighet for å øke egen kompetanse hos en produsent som blant annet kan skilte med rekorden «verdens raskeste bil».

Lykkeønskninger

–Når Mats går til Koenigsegg føler jeg vi har lyktes. Våre teknikere er på et så høyt nivå at produsenter av superbiler anser dem som toppklasse. Det er vi stolte av sier leder for servicemarked i Birger N. Haug Oslo, Lars-Erik Bakken. –Vi mister en god kollega og dyktig tekniker, men forstår valget og støtter han i prosessen. Birger N. Haugs verdier, kvalitet og omtanke, må etterleves i personalpolitikken også, avslutter Bakken.

 

Footer