Dette nettstedet bruker javascript. Hvis du aktiverer javascript blir brukeropplevelsen bedre.

Hvordan ta vare på bilens bremser?

Bremsepedal
Rust på bremseskivene kan føre til redusert bremseeffekt. Hva kan du som bileier gjøre for å ta bedre vare på bremsene?

Rust på bremseskivene

Visste du at rust på bremseskivene kan føre til redusert bremseeffekt og dermed lengre bremselengde? Vi forteller deg hva du som bileier kan gjøre selv for å ta bedre vare på bilens bremser.

Harde nedbremsinger – slik gjør du det

Kjør i minst 60 km/t. Pass på at du ikke har noen bak deg og ta bort løse gjenstander i bilen. Det kan også være greit at du kjører alene, eller iallfall ikke har med deg små barn.

Trykk bremsen ca. 75 % ned til du har en fart på rundt 10 km/t. Et fint sted å gjennomføre en slik nedbremsing kan være på avkjøringsfelt fra motorveien.

Bruker bremsene for lite

Mange av oss bruker bremsene for lite. Vi kjører ofte i kø og trykker sjelden bremsepedalen helt inn. Det som skjer da er at det danner seg rust på bremseskivene. Dersom dette blir liggende over tid kan det føre til at bremsene ikke griper like godt. Ved at man jevnlig gjør harde nedbremsinger, fjerner man rusten.

Ekstra viktig om vinteren

Rustdannelser på bremseskivene er en ekstra utfordringer vinterstid når veiene er fulle av salt. Derfor er nedbremsinger ekstra viktig på denne tiden i tillegg til å vaske bilen regelmessig.

Ønsker du en sjekk av bremsene dine? Kontakt en av våre verksteder.

Bestill time Kontakt oss

Footer